Consument zeer tevreden over hypotheekadvies intermediair

Geplaatst op 01-02-13 in ModernAdvies.nl Nieuws

Consumenten betalen bij grote banken minder voor hypotheekadvies, maar de kwaliteit van het advies is ook lager dan bij hypotheekketens en intermediairs. Dat blijkt uit een analyse van Independer.nl, die gegevens verzamelde over de prijs en kwaliteit van hypotheekadviseurs.

De analyse is gebaseerd op gegevens van ruim 9.600 consumenten die de afgelopen drie jaar hun hypotheekadviesgesprek controleerden op Independer.nl. Grote banken verdienen niet alleen aan het advies maar ook aan de producten die ze verkopen. Hun advies is daarom vaak goedkoper dan van onafhankelijke adviseurs.

Hypotheekketens en intermediairs betrekken hypotheken van verschillende banken en verzekeraars in hun advies en scoren veel hoger op kwaliteit van het advies. Zo scoren ketens een 8,9 en intermediairs een 9,1. Banken blijven steken op een 8. Maar consumenten betalen voor dit advies wel een hogere prijs dan bij een grote bank.

Hypotheekadviseurs van grote banken laten vaker zaken onbesproken. Genoemde percentages hebben betrekking op alle 9.600 Kwaliteitschecks van de afgelopen drie jaar.


Twitter

Volg @JeroenRU

Volg @jeroenRU