NHG-grens omlaag in juli

Geplaatst op 07-05-13 in Hypotheek Nieuws

Steeds meer mensen doen een beroep op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dat restschulden garandeert bij gedwongen verkoop. In de eerste vier maanden van het jaar klopten 1313 huizenverkopers (72 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 2012) aan bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, die de hypotheekgarantie uitvoert.

Huizenkopers hoeven voorlopig niet te rekenen op een verhoging van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG), omdat de coalitiepartijen CDA en PvdA hier geen voorstander van zijn.Naast het voordeel bij gedwongen verkoop kunt u bij een hypotheek met NHG ook een rentevoordeel krijgen dat al snel oploopt tot 0,6 procent. Met een NHG-hypotheek kunt u dus maandelijks veel geld besparen.

U komt alleen in aanmerking voor een NHG-hypotheek als uw hypotheekbedrag onder 320.000 euro blijft. Let op dat de NHG-grens op 1 juli omlaag gaat naar 290.000 euro. Mogelijk bent u goedkoper uit als u vlak vóór in plaats van vlak na deze datum een hypotheek afsluit.Bij de NHG-grens wordt rekening gehouden met het hypotheekbedrag, niet met de koopsom van het huis. Notariskosten en overdrachtsbelasting worden hierbij ook meegerekend. De bijkomende kosten zijn standaard vastgesteld op 5 procent. Om in aanmerking voor NHG te komen, moet uw koopsom dus lager zijn dan 276.190 euro.


Twitter

Volg @JeroenRU

Volg @jeroenRU